Töltsd be az életed ünnepléssel!

Ünneplés! Nagy szerepet játszanak az életünkben - születésnapok, bizonyítványosztó ünnepségek, házasság, évfordulók és ünnepek. De miért várj rájuk? Töltsd be a mindennapjaidat olyan ünnepléssel, amely mindig elérhető számodra.
Készítettél már valaha is olyan listát, amelyik azokról az ajándékokról szól, amit mindennap megkapsz és ünneplésre méltó? Nem kétséges, hogy azokat az embereket is tartalmazná a listád, akiket a legjobban szeretsz. De mi a helyzet a jó egészséggel, ami képessé tesz az életre és élvezni a jó dolgokat? Lehet, hogy szükséged lenne egy új megítélésre, amely értékes lenne számodra. Nagyon sok ember meglátásában az egészség egy csodálatos ajándék, de mi a helyzet a levegővétellel és az emésztéssel? Az élet, milliónyi szemmel nem látható kémiai és fizikai kölcsönhatástól függ, ami üzemzavart is okozhatna. Az egészség és a tudás az hogy, hogyan tartjuk fenn a szívélyesen elfogadott ajándékokat. A maximális haszna ezeknek az ajándékoknak akkor van, ha elismered köszönettel és alkalmazod ezeket az életedben. A betűszó angolul CELEBRATIONS® - ÜNNEPEK!®; segíthet abban, hogy emlékeztessen arra, hogy az egészség ajándékokból áll, amelyek alátámasztják a vitalitást, energiát, és kiegyensúlyozott, bőséges életet nyújtanak a helytelen életvitellel szemben.

Ide klikkelve megtekinthető a prezentáció. (Kizárólag Internet Explorel bőngészővel!)
A PPS fájl letölthető a Hetednapi Adventista Egyház honlapjáról. (A családdal és életmóddal kapcsolatos anyagoknál található.)

C mint Választás - a végzet bölcsője. Lehet, hogy nem mindig látod a végét a kezdetnek, de a te választásod, döntésed határozza meg a végzeted. Egészséges választások pozitív eredményeket hoznak az egyéni, családi és a közösségi életben. Az egészségtelen választás elvonja a vitalitást a tömegtől. Egy személy nem lesz egy sziget. Ünnepeld a szabadságodat, úgy hogy egészséges döntéseket hozol - ez az eszköz, amely megnyitja az utat mindenmás ajándékhoz, amely az egészségből van.

E mint Testmozgás - a vitalitás elixírje. Milyen sokféle ajándék megtalálható ebben az egyben - mint az energia, kitartás, flexibilitás, teherbírás, szilárd test, sugárzó arcszín, mentális egészség, önbizalom, és növekvő immunitás. Összegezve, a testmozgás csökkenti az aggodalom, rák, depresszió, cukorbetegség, szívbetegségek, magas vérnyomás, túlsúly, csontritkulás, stressz, és egyéb betegségek kockázatát. Ezzel az ösztönző ajándékkal, aktívabbnak és boldogabbnak fogod magad érezni, amíg ünnepelve javíthatsz az egészségeden, produktivitásodon, és élet elvárásodon.

L mint Folyadék - a működés kenőanyaga. Minden sejt, szövet és szerv vizet igényel a működtetéshez. A víz segít beállítani a test hőmérsékletét, táplálékot és oxigént visz a sejtekhez, eltávolítja a hulladékot, lágyítja a székletet megelőzve a székrekedést, benedvesíti a szöveteket, kipárnázza az izületeket, és segíti a vérkeringést. Pelenkázd?! be magad egy meleg fürdővel a tisztaságért, ellazulásért és gyógyulj minden nap. Ünnepelj a folyadékkal, az igazi luxus ajándékkal!

E mint Környezet - a társadalom felhatalmazója. A történelmen keresztül a civilizáció csak ott virágzott, ahol lakható klíma, gazdag termőföld és tiszta víz volt. Hagyjuk, hogy ez az ép és egészséges környezet legyen a mi elménk közepette, amely meghatározza az élet minőségét az eljövendő évekre. Tiszta levegő, atmoszféra, termőföld és víz nélkül az emberiség nem maradhatna fenn. Ünnepeljük az élet-adó környezet ajándékát és tegyünk meg mindent, hogy megőrizzük és védelmezzük azt.

B mint Hit - a lelkiség bázisa. Minden nagy civilizáció alapja az Istenbe vetett hit, és érték, amely szabályos, rendezett társadalmat képez. A lelki értékekben megnyilvánuló hit, erős motiváció a másokért végzett jó szolgálatban és a békés kapcsolatok fejlődésének kialakításában. A történelem bemutatja, hogy a hitetlenség és az erkölcstelen társadalmak olyan korrupttá váltak, hogy nem tudtak fennmaradni. A hit a tudomány jellemvonása, csakúgy, mint a vallás. A hit békességet ad és képessé tehet arra, hogy elérd az összes lehetőséget pozitív döntésekkel. Ünnepeld a hitet - az ajándékot, ami éltet.

R mint Pihenés - a rugalmasság visszaállítója. Pihenés és lazítás nélkül hamar használhatatlanná válsz. A Francia és Orosz Forradalom alatt és a II. Világháború alatt, megkísérelték növelni a termelékenységet meghosszabbítva a munkahetet, a hat napon felüli munka kudarcba fulladt. Ezek a kísérletek azt mutatják, hogy a fiziológiai követelmény egy nap pihenés minden hat munkanap után, tehát egy nap pihenés minden héten. A pihenés néhány különböző formáját kellene gyakorolnunk - periodikus szünetek, pihenéssel töltött éjszakai alvás, heti pihenőnap, és évi egy nyaralás. A csúcsformáért, a mentális egészségért, és a bőséges energiáért ne ugorjunk át rajtuk! Ünnepeljük a frissítő ajándékot, a pihenést.

A mint Levegő - a vitalitás aktiválója. A mentális és a fizikai aktivitás során, a sejteknek az agyban és a testnek szüksége van bőséges oxigénre. A mély diafragmatikus légzés a legjobb módja a lélegzetvételnek. Ha megfosztod magad az oxigéntől azt az agyad szenvedi meg először. Ha az oxigénhiány csekély mértékű, ingerlékenység és fáradékonyság lép fel. Ha teljes oxigénhiány lép fel, pár percen belül eszméletvesztés és halál állhat be. Tehát, amikor a levegő minősége romlik, nyissunk ablakot vagy menjünk ki a levegőre, továbbá élvezzük az energiát adó kora reggeli sétákat. Kerüljük a cigaretta dohányzást és más levegő szennyezést. Vegyük magunkhoz ezt a kellemes, élénkítő ajándékot, a legfrissebb levegőt az országrészben, a tengerparton, vagy a hegyekben. Ünnepeljük az életet a friss levegőben!

T mint Önmegtartóztatás - a tisztaság temploma. Alkohol, dohány, és más drogok csábítóak lehetnek, mert elősegítik az örömöt, az élvezetet és enyhítik a stressz, és a fájdalom okozta problémákat. De az alkohol, dohány és más drogok alkalmazása minden mennyiségben veszélyes, mert függőségek kialakulásához és sérülésekhez vezethetnek. Az élvezeti szerek lerombolják a tiszta, józan gondolkodást, miközben kialakul a függőség; a drogok lerombolják a tiszta erkölcsöt, miközben a részegség visszaélésekhez vezet, helytelen szexuális magatartáshoz, vagy erőszakos viselkedéshez. Az élvezeti szerek beszennyezik a test tisztaságát, betegségeket okozva és a halálhoz vezetve. Ünnepeljük az Önmegtartóztatást a tisztaság védelmezésével és mentesítsük magunkat az élvezeti szerek és az alkohol használatától.

I mint Becsületesség - az őszinteség erkölcse. Könnyű ésszerűsíteni és megtagadni az egészségkárosító és egészségre ártalmas dolgokat - a nyilvánvaló élvezeti szerekhez fűződő problémákat. Fontos, hogy megtanuljuk, hogy őszintének kell lennünk önmagunkhoz, elhatározva, hogy elkerüljük az önámítás csapdáját. Ugyancsak őszintéknek kell lennünk másokkal, elnyerve a bizalmukat és törekednünk kell, hogy jól fejlődő személyközpontú kapcsolatokat építsünk. Azoknak, akiknek szoros, közeli kapcsolataik vannak, hosszabb ideig és egészségesebben élnek. Kezdeményezzünk barátságokat és töltsünk több időt a családunkkal, barátainkkal közösségben, és Isten lecsökkenti az aggodalom, depresszió és sok más betegség előfordulását életünkben. Ünnepeljük a becsületességet, mint a mentális, fizikai és lelki egészség velejáróját.

O mint optimizmus - a józan ész működtetője. Az optimizmus a hit arca, amely megvilágítja az életet és segít másoknak, hogy ünnepelni tudják a kis fénysugarat a sötét, zord felhők mögött. Az optimista szemében a pohár félig tele van, míg a pesszimista szemlélete, hogy a pohár félig üres. Az optimista felfogás engedélyezi a nevetést, a nevetés pedig erős gyógyszer. Az ünnepek bátorítanak minket a vidámságra, nevetésre, amely elősegíti a reményt és az optimizmust. Ünnepeljünk minden napot megőrizve a józanságunkat és életünket!

N mint Táplálkozás - a test tápláléka. Ünnepeljük az ételek bőségét, a teljes kiőrlésű gabonát, ropogós kenyeret és müzliféléket, a fitokémiailag gazdag, színes gyümölcsöket, zöldségeket. Élvezzük az alapvető zsírsavakat a ropogós dióféléket és magvakat, a csontépítő kálciumot egy pohár friss, hideg, alacsony zsírtartalmú tejben, vagy kálciummal dúsított szójatejben, és örüljünk a rostban gazdag hüvelyeseknek, a friss fűszernövényeknek, kis mennyiségben növényi olajoknak, cukornak és sónak. A Vegetáriánus Étel Piramis segíthet abban, hogy lecsökkentse a rák, cukorbetegség, magas vérnyomás, túlsúly, csontritkulás, koronás szív és bél betegségeket. Minden étkezésnél gondoljunk fesztiválra! Gondoljunk karneválra! Gondoljunk az ünneplésre!

S mint Szociális Támogatás és Szolgálat - a kapcsolatok gondozása. A gondozó egy vezető, akinek a méltányolása Istentől és másoktól függ. A kutatók kimutatták, hogy azok az emberek, akik szoros, közeli kapcsolatokkal rendelkeznek, és azok, akik másokat szolgálnak, kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet élnek. Az aktív gyülekezeti tagok kevesebbszer betegednek meg, mint az inaktívak. Az emberekkel és állatokkal való barátságok csökkentik a stresszt és megőrzik az egészséget. Adni és kapni, közeli kapcsolatokban része a jó egészség ápolásának. Testünk vagy környezetünk nem a saját tulajdonunk, de jó gondozóvá válhatunk, és többet tehetünk mindkettő megőrzéséért. Elismerni az Istentől való függőségünket, amíg adunk és kapunk szociális támogatást ez egy jó beruházás az egészségben, amely megtöltheti az életet és mások életét Celebrations!®- Ünnepekkel!® minden nap. Válaszd, hogy hűséges gondozója leszel a testednek, értelmednek és lelkednek úgy, mint a körülötted levő világnak. Élvezd ezeket a jó dolgokat! Légy hálás!

főoldal