Fügetej
      Hozzávalók:
      
      - 9 db szárított füge
      - 4 cs valamilyen olajos magból készült tej
    
Vágjuk kétfelé a fügét és turmixoljuk össze a tejjel 2-3 percen keresztül. Öntsük kancsóba, tálaljuk vagy hűtsük le.
Mogyorótej
      Hozzávalók:
      
      - 1/2 cs pirított mogyoró
      - 2 banán
      - 6-8 db magozott datolya
      - 1 1/2 tk vaníliaaroma
      - 1/4 tk só
      - 4 cs víz
    
Turmixoljuk össze az összetevőket a 2 1/2 csésze víz kivételével, amíg krémes állagú nem lesz. Adjuk hozzá a maradék vizet és turmixoljuk át. Hűtőszekrényben tárolható.
Zabtej
      Hozzávalók:
      
      - 1/3 cs zabpehely
      - 1 cs víz
      - 2 ek darált mandula1/2 tkl vanília kivonat
      - 2 1/4 cs hideg víz
      - 1 kicsi, érett banán
    
A száraz zabpelyhet őröljük lisztté a turmixban, majd főzzük 
      meg 1 csésze vízben 5 percig. Ezután tegyük vissza a mixerbe és adjuk még 
      hozzá a mandulát, vaníliát és a sót. Turmixoljuk, amíg nagyon sima nem lesz, 
      és adjuk hozzá folyamatosan a hideg vizet. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy 
      1 liter tejet kapjunk. Tálalás előtt még turmixoljunk bele 1 banánt. 
      Mennyiség: 1 liter
Kókuszos zabtej
      Hozzávalók:
      
      - 1 1/2 cs víz
      - 12-13 magozott datolya
      - 1/2 cs zabpehely
      - 1/2 cs kókuszreszelék
      - 1/2 tk só
      - 2 cs víz
    
Az első hozzávaló kivételével a többi hozzávalót tegyük egy 
      lábasba és főzzük kb. 15-20 percig, folyamatosan kevergetve. Ezután öntsük 
      bele egy turmixba, tegyük hozzá a többi vizet és 1 percig magas fokozaton 
      addig keverjük, míg krémes nem lesz. Öntsük egy kancsóba és hűtve tálaljuk.
      Kiad: 4 cs
      Variáció: Adhatunk még hozzá 2-4 ek karobport vagy egy banánt.
 Kókusztej
      Hozzávalók:
      
      - 8 dl víz
      - 10 dkg kókuszreszelék
      - 1 ek méz
      - csipet só
    
A hozzávalókat összeturmixoljuk kb. 5-6 percen keresztül. Miután tejszerűvé fehéredett, átszűrjük egy nagyon finom szövésű gézen, hogy tejet kapjunk.
Mandulatej
      Hozzávalók:
      
      - 5 dl víz
      - 20 szem héj nélküli mandula
      - 1 ek méz
      - csipet só
    
A hozzávalókat összeturmixoljuk kb. 5-6 percen, hogy finom, tejszerű anyagot kapjunk. Majd egy finom szövésű gézen vagy szűrőn átszűrjük.
Magvakból készült tejalap
      Hozzávalók:
      
      - 1 cs víz
      - 1 cs kesudió, dió, vagy héjazott mandula
      - 1-2 ek méz vagy 4-8 db magozott datolya
      - 1/4 tk só
      - 1 tk vanília
      - 3 cs víz
    
A víz kivételével mindent turmixoljunk össze 1-2 percen keresztül, 
      amíg igazán krémes nem lesz, majd adjuk hozzá a megmaradt vizet és turmixoljuk 
      tovább. Öntsük kancsóba és hűtve tálaljuk.
      Kiad 4 2/3 csészét.
      Variáció: Ízesíthetjük még gyümölcsökkel is (banán, eper, áfonya). A gyümölcsöket 
      még a turmixolás előtt adjuk hozzá
Karobtej
      Hozzávalók:
      
      - 1 1/2 cs víz
      - 3/4 cs kesudió vagy szójaalap
      - 8-10 magozott datolya vagy 1 ek méz
      - 1/4 cs karobpor
      - 1/2 tk pótkávé
      - 1/4 tk só
      - 2 tk vaníliaaroma
      - 2-3 ek olaj, ha szójaalapot használunk
      - 2 1/2 cs víz
    
A legutolsó hozzávaló (víz) kivételével turmixoljuk krémesre 
      a hozzávalókat kb 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a kimaradt vizet is, és 
      egy rövid ideig turmixoljuk újra. Öntsük kancsóba és hűtve tálaljuk.
      Kiad 4 3/4 csészét.
 Banános diótej
      Hozzávalók:
 - 1/2 cs víz
      - 3/4 cs pirított dió
      - 1 ek méz
      - 2 db közepes banán
      - 1/4 tk só
      - 2 1/2 cs víz
    
Az utolsó kivételével turmixoljuk össze a hozzávalókat 1-2 
      percen keresztül, amíg krémes nem lesz. Majd adjuk hozzá a kimaradt vizet 
      is, és egy rövid ideig turmixoljuk újra. Öntsük kancsóba és hűtve tálaljuk.
      Kiad 5 1/4 csészét.
Hideg üdítő
      Hozzávalók:
 - 1 cs baracklé (100%-os)
      - 1 cs narancslé (100%-os)
      - 1 cs ananászlé (100%-os)
      - 2 cs fagyasztott, szeletelt banán
    
A hozzávalókat tegyük bele egy turmixba. 1 percig magas fokozaton 
      turmixoljuk. Öntsük egy kancsóba, és azonnal tálalhatjuk, vagy hűtsük le. 
      
      Más gyümölcsökkel is elkészíthető.