RECEPTEK
    Saláták 
Rizssaláta
    Hozzávalók:
    
    - 3 cs főtt barnarizs
    - 1 1/2 cs kockázott nyers zukkini
    - 2 tk apróra vágott hagyma
    - 2 cs darabolt paradicsom
    - 1 1/2 cs finomra vágott zöldpaprika
    - 1 cs finomra vágott friss zellerszár
    - 2 tk só
    - 1/4 cs olívaolaj
    - 1/4- 1/2 tk fokhagymapor
    - 2 ek citromlé
    - 1/2 cs darabolt snidling vagy mogyoróhagyma
  
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd jól keverjük össze. Fedjük be, majd hűtsük le. Tálalhatjuk salátaleveken paradicsomdarabokkal díszítve.
 Uborkasaláta
    Hozzávalók:
    
    - 1/2 cs darabolt hagyma
    - 2 cs darabolt paradicsom
    - 3 1/2 cs darabolt uborka
    - 1/4 tk zellermag
    - 3/4 tk kaporlevél
    - 1/4 tk só
    - 1/4 tk fokhagymapor
    - 1 cs tofutejföl
  
A hozzávalókat tegyük egy tálba, és finoman keverjük össze. Lehűthetjük, vagy tálalhatjuk azonnal. Egyszerűen pompás!
Burgonyasaláta
    Hozzávalók: 
    
    - 3 1/2 cs kis kockákra vágott főtt burgonya
    - 1 cs finomra vágott zellerszár
    - 1/2 cs finomra vágott hagyma
    - 2 ek friss petrezselyemzöld
    - 1/3-1/2 cs szeletelt fekete olajbogyó
    - 1 cs tofumajonéz
    - 1 ek citromlé
    - 1 tk só
    - 2 1/2 tk hagymapor
    - 1/8-1/4 tk fokhagymapor
    - 1 1/2 tk kapor (ízlés szerint)
    - 1/8 tk kurkuma (ízlés szerint)
  
A hozzávalókat helyezzük egy tálba, és jól keverjük össze. 
      Melegen vagy hűtve tálaljuk. 
      Kiad: 5 csésze
      Változatosságként adhatunk hozzá 1/3 cs pritaminpaprikát és/vagy 3/4 cs 
      tofurántottát.
Brokkoli saláta
    Hozzávalók:
    
    - 4 cs friss, rózsáira szedett brokkoli
    - 1 ek finomra vágott fokhagyma
    - 1 1/2 tk bazsalikom
    - 1/4 cs olívaolaj
    - 1 cs vékonyra szeletelt hagyma
    - 1/2 cs kockázott pritaminpaprika
    - 1 ek hagymapor
    - 1 1/2 tk só
    - 2 ek pirított szezámmag
    - 1 1/2 tk friss citromlé (elhagyható)
  
Pároljuk a brokkolit, amíg puhulni nem kezd (kb. 10 perc). Ezután szűrjük le, és helyezzük egy tálba. Egy edényben pároljuk együtt a következő 3 hozzávalót, amíg a fokhagyma sárgulni nem kezd. Ezután tegyük hozzá a hagymát és pároljuk, amíg puha nem lesz (kb. 10 perc). Ezt a hagymakeveréket adjuk hozzá a brokkolihoz a többi hozzávalóval együtt, és keverjük jól össze. Majd fedjük be és hűtsük le.
 Görög saláta
    Hozzávalók:
 - 25 dkg kockára vágott tofu
    - 1 cs víz
    - 1 ek country ételízesítő
    - 1 1/4 cs darabolt paradicsom
    - 2 cs vékonyra szeletelt uborka
    - 1/2 cs kockázott lila hagyma
    - 1/2 cs egész, magozott fekete olívabogyó
    - 1/4 cs olívaolaj
    - 2 ek citromlé
    - 1 tk só
    - 1/2 tk bazsalikom
    - 1/4 tk oregano
    - 1/4 tk fokhagymapor
  
Egy serpenyőben főzzük a tofut meg a vízben a fűszerekkel együtt, főzés közben egyszer kétszer megkeverve. Szűrjük le és tegyük bele egy edénybe, majd tegyük hozzá a következő 4 hozzávalót. Ne keverjük össze. Egy másik kis tálban jól keverjük össze a megmaradt hozzávalókat és adjuk a tofuhoz. Óvatosan keverjük össze, majd fedjük be és hűtsük le.
Zsidó paprikasaláta
    Hozzávalók:
    
    - 1.5 kg paradicsom
    - 1.5 kg paprika
    - 1 1/2 ek olívaolaj
    - 3/4-1 tk só
    - 2 tk apróra vágott fokhagyma (4 közepes vagy 2 nagy gerezd)
    - Ízlés szerint bazsalikom (elhagyható)
  
Mossuk meg a paradicsomot és távolítsuk el a zöld szárrészt, és hagyjuk egészben. Mossuk meg a paprikákat is és vágjuk kétfelé hosszában. Vágjuk ki a csumáját, majd vágással felfelé a paradicsomokkal együtt helyezzük egy tepsire. 260 °C-on 20 percig süssük 20 percig. A paprikákat vágjuk fel 1-2 cm-es csíkokra és tegyük bele egy tálba. A paradicsomot egyenként adjuk hozzá a paprikához úgy, hogy egy kanállal eldaraboljuk. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és jól keverjük össze. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Fenséges Sárgarépasaláta
    Hozzávalók:
    
    - 75 dkg sárgarépa
    - 1/2 cs finomra kockázott hagyma
    - 1/2 cs finomra kockázott paprika
    - 1/2 cs víz
    - 3/4 cs paradicsompüré
    - 1/4 cs olívaolaj
    - 1/4 cs méz
    - 1/4 cs citromlé
    - 1 tk szójaszósz
    - 1 tk pirospaprika
    - 1 tk só
  
Tisztítsuk meg a sárgarépát és daraboljuk fel fél centis csíkokra (kb. 4 1/2 csésze). Pároljuk, míg megpuhul. Hideg vízben öblítsük le, és szűrjük le, majd tegyük egy tálba és adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Egy turmixban keverjük össze a többi hozzávalót magas fokozaton kb. 10-15 mp-en keresztül. Öntsük hozzá a sárgarépához és jól keverjük el, majd takarjuk be és hűtsük le.
Makarónisaláta
    Hozzávalók:
    
    - 4 cs teljes őrlésű makaróni vagy spirál tészta
    - 1/2-1 cs tofu majonéz
    - 3/4 tk hagymapor
    - 1/4 tk fokhagymapor
    - 1/4 tk só
    - 1/4 tk egész zellermag
    - 1/2 cs kockázott paradicsom
    - 1/4 cs apróra vágott vöröshagyma vagy mogyoróhagyma
    - 1/4 cs zöldborsó
    - 1/4 cs szeletelt vagy darabolt fekete olívabogyó
  
A főtt tésztát tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól keverjük össze, majd hűtsük le.