Gyümölcsleves I.
      Hozzávalók:
      
      - 5 cs 100%-os ananászlé
      - 1/2 cs apróra vágott aszalt sárgabarack
      - 1/2 cs tápióka 
      - 2 db darabolt banán
      - 1 cs apróra vágott alma vagy eper
      - 1 cs friss vagy fagyasztott szeletelt őszibarack
      - 1 cs darabolt ananász
      - 1/2 cs mag nélküli zöld szőlő
    
Gyümölcsleves II.
      Hozzávalók:
 - 80 dkg vegyes gyümölcs
      - 1 1/2 liter víz
      - késhegynyi fahéj
      - 1 csipet só
      - 1 ek kukoricakeményítő
      - 2 ek zabpehelyliszt
      - 1/2 cs natúr vegitejföl (elhagyjuk belőle a hagymákat és az ételízesítőt, 
      és a citromlevet 2 evőkanálra csökkentjük)
    
A gyümölcsöt a fahéjjal, sóval ízesített vízben megfőzzük. A zabpehelylisztet és a keményítőt összekeverjük a vegi tejföllel, majd 1 bögre vízzel felhígítjuk, a levesbe öntjük és felforraljuk. Tálalás előtt ízlés szerint mézzel ízesítjük.
Az első 3 hozzávalót keverjük össze, és lassú tűzön folyamatosan 
      kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Ezután vegyük le a tűzről. 
      Adjuk hozzá többi hozzávalót is. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
      Ízlés szerint bármilyen más friss vagy fagyasztott gyümölcsöt használhatunk.
Sárgaborsókrémleves
      Hozzávalók:
      
      - 20 dkg sárgaborsó
      - 2 szál sárgarépa
      - 1 szál közepes petrezselyemgyökér
      - 1 1/2 liter víz
      - 1 kis fej vöröshagyma
      - 3 gerezd fokhagyma
      - 1 csokor petrezselyemzöld
      - 1 tk só
    
A megmosott sárgaborsót 1 1/2 liter sós vízben odatesszük főni. Amikor felfőtt, beletesszük az összevágott hagymaféléket, a sárgarépát és a petrezselymet. Akkor jó, ha a sárgaborsó szétfő és a zöldségek puhák. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk és miután már a tűzről levettük a levest, a tetejére tesszük. Pirított zsemlekockával tálaljuk és szójatejföllel tálaljuk.
Zöldségleves
      Hozzávalók:
      
      - 30 dkg friss vegyes zöldség
      - 1 1/2 liter víz
      - 1 közepes fej vöröshagyma
      - 2 ek étolaj
      - 1 kk só
      - 1 csokor petrezselyemzöld
    
Az apró kockára vágott sárgaborsót 5 percig pároljuk az olajon, utána beletesszük a többi zöldségfélét, a hagymát felöntjük vízzel, beletesszük a sót és lassú tűzön megfőzzük. Tésztát is főzhetünk bele. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet teszünk a tetejére.