RECEPTEK
    Köretek 
Tofúrántotta
    Hozzávalók:
    
    - 1/2 cs finomra kockázott hagyma
    - 1/4 cs víz
    - 2 ek olívaolaj
    - 2 cs összetört tofu
    - 4 tk country ételízesítő
    - 1/2 tk hagymapor
    - 2 tk sörélesztőpehely
    - 1/2 tk fokhagymapor
    - 1/4 tk só
    - 2 ek apróra vágott vagy 1 ek szárított petrezselyemzöld
  
Öntsük le a vizet a tofuról majd hideg vízben öblítsük le, majd egy villával törjük össze a tofut. Egy lábasban olajjal elkevert vízben pirítsuk meg a hagymát, míg puha nem lesz. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és közepes hőfokon süssük 5-10 percig. Krumplipalacsintán, vagy sültburgonyával és ketchuppal nagyon finom.
Spanyol rizs
    Hozzávalók:
    
    - 1 cs száraz barnarizs
    - 1 3/4 cs víz
    - 1 1/2 cs párolt, leturmixolt paradicsom
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 babérlevél
    - 1 kk Newstart ételízesítő
    - 1/4 kk kömény
    - 1/4 kk hagymapor
    - 1/4 kk pirospaprika
  
A barnarizst gyengén pirítsuk meg, közepes lángon folyamatosan kavargatva. Majd tegyük hozzá a többi hozzávalót és tegyük oda forrni. Amikor forr, csökkentsük a lángot és fedő alatt pároljuk 50 percig, folyamatosan megkeverve. Tálalás előtt a babérlevelet és a gerezd fokhagymát vegyük ki az ételből. Változatosság kedvéért adhatunk még hozzá 1/2 csésze vágott hagymát vagy paprikát.
Tofu túró
    Hozzávalók:
    
    - fél kiló kemény tofu
    - 1 1/4 ek apróra vágott metélőhagyma
    - 1 kk apróra vágott petrezselyemzöld
    - 1/4 kk összevágott kapor
    - 1/4 cs víz
    - 1 1/2 kk friss citromlé
    - 1 kk hagymapor
    - 1 kk só
    - 1/4 kk fokhagymapor
  
Villával törjük meg a tofu felét, majd tegyük bele a metélőhagymát, a vágott petrezselyemzöldet, és a kaprot. A tofu másik felét tegyük bele egy turmixba, adjuk hozzá a megmaradt hozzávalókat és addig turmixoljuk, amíg sima nem lesz. Ezután ezt keverjük jól el összetört tofuval. Tálalás előtt hagyjuk állni néhány órát a hűtőben.
Pirított burgonya
    Hozzávalók:
    
    - 1 kg burgonya
    - 1 tk só
    - 1/3 cs szezámmag
    - 1 ek olaj
  
A burgonyát megmossuk, majd ha szükséges, meghámozzuk. Ezután vékony, hosszú szeletekre vágjuk. Ezután megsózzuk. Ez alatt a szezámmagot néhány perc alatt megpirítjuk egy tepsiben. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz! Miután kivettük a sütőből, belerakjuk a burgonyát, az olajat, és jól megforgatjuk a szezámmagban. Az a fontos, hogy a szezámmag rátapadjon a krumpli oldalára, és jól befedje őket. Ezután előmelegített, 230 °C-os sütőben 15-20 percig süssük. Vigyázzunk, meg ne égjen.