Kenyér recept
  Hozzávalók:
  
  - 50 dkg teljes őrlésű liszt
  - 50 dkg finomliszt
  - 1 ek só
  - 4 ek olaj
  - 2,5 dkg élesztő
  - 7-8 dl langyos víz
Az élesztővel, 1 cs liszttel és 1 cs vízzel kovászt kavarunk egy nagyobb tálban.
  A sót feloldjuk a langyos vízben, miután megkelt a kovász. A többi hozzávalót 
  az olaj kivételével ráöntjük a kovászra, és megdagasztjuk, majd az olajat a 
  végén dagasztjuk bele. A tészta tetejét meghintjük liszttel, kendővel letakarjuk, 
  és a duplájára kelesztjük. Ekkor visszadagasztjuk és másodjára is megkelesztjük. 
  Miután megkelt, táblára borítjuk és formázzuk (cipó, zsemle, kifli), majd sütőlemezre 
  tesszük. Újra pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.-
Kenyérsütőgépben készült barnakenyér
  Hozzávalók: 
  
  - 1 1/2 cs langyos víz
  - 2 1/2 dkg élesztő
  - 1 ek méz
  - 2 1/2 cs teljes őrlésű liszt
  - 2 1/2 cs fehérliszt
  - 1 ek só
A sütőformát kiveszem a gépből, beleöntöm a langyos vizet, belemorzsolom az élesztőt és beleteszem a mézet. A liszteket a sóval együtt elkeverem, majd beleteszem ezt is a formába. A formát visszahelyezem a gépbe, és "Fehér kenyér" programon sütöm. Amikor a gép jelez, adhatok hozzá olajos magvakat is (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag).
Hagymás kifli
  Hozzávalók:
  
  - 2 tk vagy 2,5 dkg szárított élesztő
  - 1/4 cs meleg víz
  - 5 cs teljes őrlésű búzaliszt
  - 1/2 cs feldarabolt vöröshagyma
  - 1 ek hagymapor
  - 1/2 ek méz
  - 1/2 ek só
  - 3/4 cs magozott datolya
  - 1/4 cs forró víz
  - 3/4 cs víz
Oldjuk fel az 1/4 cs meleg vízben az élesztőt, majd keverjük össze a következő 5 összetevőt egy nagy keverőtálban (liszt, vöröshagyma, hagymapor, méz, só). A datolyát a forró vízzel jól turmixoljuk el, hogy krémes legyen. Ezután adjuk a feloldott élesztőt és az összeturmixolt datolyát a száraz hozzávalókhoz, és jól keverjük el. Adjuk még hozzá fokozatosan a 3/4 cs élesztőt, és addig gyúrjuk, míg puha tésztát nem kapunk. Ha szükséges, tegyünk hozzá vizet vagy lisztet. 20 percig kelesszük, majd kis kifliket formázzunk, és lisztezett tepsiben süssük 170 °C-on 30 percig.
  Pizza alaptészta
  Hozzávalók:
  
  - 1 1/2 cs teljes őrlésű barnaliszt
  - 1 cs fehérliszt
  - 1 tk só
  - 2 dkg élesztő
  - 1 dl langyos víz
  - 1 tk méz
  - 1-2 ek olaj
  - annyi langyos víz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
Az élesztőt a mézzel elkevert langyos vízben megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez, amibe már belekevertük a sót. Ezt a szükséges mennyiségű vízzel tésztává gyúrjuk, megkelesztjük, majd kinyújtjuk, beletesszük a pizzaformába, villával megszurkáljuk, majd rátesszük a tetejére a paradicsomszószt és a zöldségeket. A tetejét sajtszósszal öntjük le.
Tortilla (mexikói 
  kenyér)
  Hozzávalók:
  
  - 2 cs víz
  - 1 cs zabpehely
  - 1/2 cs dió vagy 1/4 cs szezámmag
  - 1/2 tk só
  - 2 cs fehér liszt
  - 2 cs teljes őrlésű liszt
Az első 4 hozzávalót összeturmixoljuk (víz, zabpehely, dió, só), majd öntsük 
  bele egy tálba és adjuk hozzá a lisztet. Gyúrjuk ki, majd kis pogácsákat formázzunk 
  belőle, amit palacsinta alakúra nyújtunk. Forró, száraz serpenyőben süssük mindkét 
  oldalát 1-1 percig. Az olaj nem szükséges.
  Adag: 2 tucat tortilla
Chapati (Indiai 
  kenyér)
  Hozzávalók:
  
  - 2 cs teljes őrlésű búzaliszt
  - 2 cs fehérliszt
  - 1/2 tk só
  - 1 1/4 cs víz
A liszteket és a sót tegyük bele egy nagy tálba, és annyi vízzel keverjük össze, 
  hogy egy dagasztható tésztát kapjunk. Körülbelül 5 percig gyúrjuk, majd takarjuk 
  le a tésztát és 15-20 percig pihentessük. Ezután a tésztából ping-pong labda 
  nagyságú darabokat formázzunk. A labdákat lisztezett gyúrótáblára helyezzük 
  és vékony (1,5-2 mm), kör alakra nyújtjuk. Száraz, középmeleg serpenyőbe helyezzük 
  a kinyújtott tésztákat és mindkét oldalán 15-15 percig süssük. Tiszta konyharuhába 
  tegyük, és takarjuk be a kisült tésztákat, hogy melegen tartsuk tálalásig.
  Adag: 16 db chapati