RECEPTEK
    Főételek
Csicseriborsó király módra
    Hozzávalók:
    
    - 1/2 cs kockára vágott vöröshagyma
    - 1/2cs frissen szeletelt vagy konzerv gomba
    - 2 ek olaj
    - 2 ek víz
    - 3 cs víz vagy csicseriborsó lé
    - 1/2 cs darabolt kesudió
    - 4 ek szezámmag
    - 3 ek country ételízesítő
    - 1/4 tk só
    - 3/4 tk fokhagymapor
    - 1 ek hagymapor
    - 1 ek kukoricakeményítő
    - 2 cs fagyasztott zöldborsó
    - 1/2 cs darabolt paprika (piros színű)
    - 2 cs főtt csicseriborsó (ha sótlan, adjunk hozzá 1 tk sót)
  
Az első 2 hozzávalót az olajjal összekevert vízben pirítsam addig, amíg a hagyma megüvegesedik. Tegyük félre. A következő 8 hozzávalót 1-2 percig turmixoljuk, hogy jó krémes legyen, majd öntsük bele egy serpenyőbe és közepes lángon folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg nem kezd sűrűsödni. A zöldborsót tegyük bele egy szűrőbe és 10-15 másodpercen keresztül forró vízzel öblítsük le. Ezután tegyük bele a többi hozzávalóval egy lábasba, és folyamatosan kevergetve főzzük még 2 percig. Tálalhatjuk barnarizzsel, tésztával vagy pirítóssal.
Zukkini-spenót lasagne
    Hozzávalók:
    
    - 1 cs kockára vágott hagyma
    - 1/2 cs kockára vágott paprika
    - fél kiló hámozott paradicsom
    - 2 db szeletelt zukkini
    - 3 dl sűrített paradicsom
    - 1 kk só
    - 1/4 kk bazsalikom
    - 1/4 kk oregano
    - 9 db 10×30 cm-es száraz lasagne tészta lap
    - 1 cs felszeletelt spenót
    - 1 adag sajtszósz 
Pároljuk puhára a hagymát és a paprikát kis mennyiségű vízben. Majd adjuk hozzá a következő 6 hozzávalót és főzzük még 20 percig. Ezután váltogatva rakjuk le egy hőálló üvegtálba a paradicsomszószt, a tésztát, a spenótot és a sajtszószt. 170 °C fokon süssük 45 percig.
Haystacks (mexikói 
    étel)
    Hozzávalók:
    
    - 3 cs apró barnabab
    - 7 cs víz a főzéshez
    - 2 1/4 tk só
    - 3/4 tk fokhagymapor
    - 1 ek hagymapor
    - 3/4 tk kömény (ízlés szerint)
  
A babot egy éjszakán keresztül áztassuk, és másnap reggel szűrjük 
    le. Tegyük bele egy lábasba és adjuk hozzá a 7 csésze vizet. Tegyük oda forrni, 
    majd vegyük lejjebb a lángot, tegyünk rá fedőt és addig főzzük, amíg a bab 
    meg nem puhul. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Amikor a bab megpuhult, 
    adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól keverjük el. Még néhány percig pároljuk, 
    hogy az ízek jól elkeveredjenek. Majd vegyük le a tűzről és törjük meg a babot 
    a levével együtt. Az a jó, ha krémes állagú.
    Tálaláskor tegyünk kukoricachipset vagy barnarizst a tányérra. Ezután tegyünk 
    néhány kanál babot a tetejére, majd tegyük rá a következőket: vékonyra szeletelt 
    fejessaláta, szeletelt paradicsom, finomra vágott hagyma, fekete olívabogyó 
    darabok és sajtszósz. Fenséges!
Zöldbabfőzelék
    Hozzávalók:
    
    - 1 kg zsenge zöldbab
    - 1 tk só
    - 1 liter víz
    - habarás
  
A zöldbabot puhára főzöm a sós vízben, majd belekeverem a habarást, és felforralom. Tálalás előtt lestyánlevelet vagy petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Habaráshoz:
    - 1/2 cs napraforgómag
    - 1 pohár zabpehely
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek vegamix
    - 1 cs víz
Krémessé turmixolom, majd ízlés szerint sózom.